Varför Figma?

Varför Figma?

Varför Figma?

Figma är ett verktyg för att snabbt skapa interaktiva prototyper. Det är webbaserat och löjligt enkelt att komma igång med. Bild från Figma med några få komponenter. Figma innehåller massvis med färdiga komponentbibliotek som enkelt kan importeras och användas i din egen lösning.

Vad kostar Figma?

Den är gratis för privatpersoner och kostar i dagsläget 12 dollar i månaden per företagsanvändare. Modellen att göra det gratis för enskilda och privata användare leder antagligen till att många designers gärna prövar Figma vilket i förlängningen nog kan leda till ökad försäljning gentemot företag.

Hur funkar Figma?

Figma är helt molnbaserat vilket gör att vi designers kan enkelt dela våra dokument via en säker länk. Tänk Google Docs men för produktdesign. Det gör också att andra medlemmar i våra team enkelt kan samarbeta i realtid tillsammans om man har det behovet.

Är Figma gratis?

Figma har en gratisversion En av anledningarna till att Figma vuxit så pass snabbt dom senaste åren är garanterat den väldigt låga ekonomiska tröskeln att komma igång, gratis är svårslaget.

Varför ett Designsystem?

Fördelar med designsystem: Hela organisationen har tillgång till – och använder – samma beslut, verktyg och filer. Med designbeslut på plats sparas tid och kostnader. Ett stärkt och enhetligt varumärke. Bygger förutsättningar för en värdelevererande kultur.

Relaterade inlägg: