Hvad er TCI og hvilke symptomer ses på en borger med et TCI tilfælde?

Hvad er TCI og hvilke symptomer ses på en borger med et TCI tilfælde?

Hvad er TCI og hvilke symptomer ses på en borger med et TCI tilfælde?

SymptomerneTCI og blodprop i hjernen er de samme. De mest typiske symptomer er halvsidig lammelse af arm og ben eller halvsidig ansigtslammelse og talebesvær. Et TCI-anfald varer ofte kun i få minutter til få timer og symptomerne er forsvundet inden for 24 timer.

Kan TCI ses på scanning?

Undersøgelser ved TCI (Forbigående blodprop i hjernen) Lægen vil foretage en undersøgelse af dit nervesystem, hvor du bl. a. skal udføre små øvelser, der kan afdække koordinationsproblemer, gangfunktion, reflekser m.m. Der foretages ligeledes ofte en CT- eller MR-scanning af hjernen for at udelukke blødning i hjernen.

Kan man mærke en hjerneblødning?

Symptomerne på en hjerneblødning opstår som regel akut og uden varsel og kan fuldstændig ligne de symptomer, der ses ved en blodprop i hjernen, dog ofte med smerter/hovedpine. Ved en såkaldt subaraknoidal-blødning er det almindeligste symptom en pludselig opstået, meget voldsom hovedpine (den værste i ens liv).

Hvad er iskæmiske læsioner?

Iskæmi er ophævet eller nedsat blodforsyning af et væv i forhold til dets behov. Iskæmi medfører stofskifteforstyrrelser i vævet pga. mangel på ilt (anoxi) og næringsstoffer.

Hvor længe kan man gå med en hjerneblødning?

Ca. 20 % dør inden for den første måned, og blandt dem, der overlever, vil ca. 35 % blive afhængig af hjælp fra andre. Efter en apopleksi er risikoen for, at man får en ny apopleksi eller dør inden for de kommende 2 år 10-30 % og højest hos personer med forhøjet blodtryk, sukkersyge, hjertesygdom og høj alder.

Hvad er Occipitalt infarkt?

Større blodpropper og blodpropper i områder af hjernen uden vikarierende blodforsyning fører til længerevarende symptomer pga. vævsdød (hjerneinfarkt) i det område, som blodkarret forsyner. Symptomerne ved infarkt i storhjernen kan være halvsidig lammelse, følesvækkelse og evt. synssvækkelse i modsatte side.

Relaterade inlägg: