Var kan man lämna in kött för rökning?

Var kan man lämna in kött för rökning?

Var kan man lämna in kött för rökning?

Lämna in ditt eget kött för rökning hos oss! Vi tar emot ert kött för rökning! Inlämning och hämtning under våra ordinarie öppettider. Vi har många års erfarenhet av rökning för en bra slutprodukt.

Hur lång tid tar det att röka Älghjärta?

Det tar drygt en vecka och kostar 55 kronor/kg. De är trevliga och service-minded, och köttet blir fantastiskt fint rökt.

Vad smakar rökt Älghjärta?

Lite som lök, morot och selleri. Slaktvikten för en vuxen älgtjur ligger runt 190 kg, för en älgko cirka 160 kg och för en kalv ungefär 64 kg. Man brukar säga att hjärtats vikt är 1/100-del av slaktvikten.

Vad kostar Älghjärta?

Viltkött
Viltskav av hjort 5-7 hg225 kr/kg
Vildsvinsskinka Se recept200 kr/kg
Filé Vakuumförpackas i 0,3-1 kgVildsvin 400 kr/kgÄlg 550 kr/kg
Ytterfilé Vakuumförpackas i 0,6-1,5 kg Se receptVildsvin 350 kr/kgÄlg 450 kr/kg
Blandfärs Vakuumförpackas i 0,5-0,7 kgVildsvin/Hjort 140 kr/kg

Vad kostar det att lämna in kött för rökning?

Det går bra att lämna in ditt eget kött för rökning. Inlämning sker under våra ordinarie öppettider (måndag-torsdag 07-16, ingen inlämning på fredagar) och köttet är klart efter 1 vecka. Upp till 2,5 kg kostar 160:- därefter 80:-/kg. Observera att råvaran ska vara genomtinad vid inlämning.

Hur länge håller rökt Älghjärta?

Rökt håller sig en dryg vecka i kylskåpstemp enligt rekommendationer vilket gör att man lätt kan käka det efter två veckor.

Kan man äta rökt fläskytterfilé direkt?

Varmrökt fläskytterfilé med tillbehör. Här med kall creme fraiche-sås med örter, kokt delikatesspotatis och tomat- samt grönsallad. Enkelt och snabbt att laga till flera och lagom festligt att bjuda på till middag eller lunch. Om du vill kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen.

Relaterade inlägg: