Hur mycket IQ har en schimpans?

Hur mycket IQ har en schimpans?

Hur mycket IQ har en schimpans?

Schimpanser anses ha samma nivå av intelligens som ett treårigt människobarn. Detta är på grund av deras förmåga att uttrycka sig med ljud, gester och ansiktsuttryck samt förmågan att lura och manipulera till egen fördel.

Vad äter en schimpans?

Frukt är schimpansens viktigaste föda. Men de äter även andra växtdelar som exempelvis bark, blad, blommor och frön. Men animalisk föda som ägg, insekter och kött är också en viktig, men mindre, del av deras kost.

Hur lever en schimpans?

Schimpanser lever i en mångfald av skogsbiotoper i västra och centrala Afrika. Idag finns schimpanser i glesa skogssavanner, i gräs-skogsmosaiker och inne i regnskog. Schimpanser kan leva i bergs-regnskogar upp till ca 3000 m höjd. Det finns fyra underarter och utbredningsområdet sträcker sig idag över 21 länder.

Vad kännetecknar en primater?

Typiskt för alla primater är de stora, framåtriktade ögonen. På grund av dessa har de bra synförmåga och stor hjärna. De största ögonen finns i familjen spökdjur. Arterna i underordningen Strepsirrhini har dessutom ett reflekterande skikt under näthinnan.

Vilka apor finns på Kolmården?

Roliga berättelser om Kolmårdens apor Kom till Kolmården och lär dig mer om våra fascinerande släktingar vid Kolmårdens Aparium. Under visningen berättar en djurskötare spännande saker om schimpanserna och gorillorna. Du får också höra roliga och annorlunda berättelser om just aporna här på Kolmården!

Relaterade inlägg: