Vad heter den sydligaste delen av den sydamerikanska kontinenten?

Vad heter den sydligaste delen av den sydamerikanska kontinenten?

Vad heter den sydligaste delen av den sydamerikanska kontinenten?

Kap Horn (spanska: Cabo de Hornos) är en av de sydligaste punkterna i världsdelen Sydamerika (Diego Ramirezöarna ligger längre söderut, Kap Froward är den sydligaste platsen på kontinenten Sydamerika). Udden ligger på ön Isla de Hornos söder om Eldslandet. Området tillhör Chile och är nationalpark.

Vad pratar man för språk på Antarktis?

Frankrike: Adélieland och Franska sydterritorierna 142° Ö till 136° Ö; utropat 1924. Norge: Norska Antarktis 45° Ö till 20° Ö; ianspråktaget 1939. Nya Zeeland: Ross Dependency 150° Ö till 160° Ö; utropat 1923.

Vad växer i Antarktis?

Det finns endast två arter av kärlväxter på hela kontinenten: Antarktis hårgräs och Antarktis pearlwort[iv]. Vad som skiljer dessa från andra växter, som mossor, lavar och svampar, är deras förmåga till fotosyntesis genom sitt kärlsystem. Antarktis hårgräs har en kort tillväxttid på sommaren och är oerhört tåligt.

Vilka växter finns i Arktis?

Områden som tillhör Arktis är Norge, större delen av Island, Grönland, delar av Alaska, Kanada, Ryssland och Norra Ishavet. Det bor ungefär fyra miljoner människor i Arktis. Arktis har en unik och speciell miljö. Inga träd växer i Arktis men det finns växter som mossor, lavar, gräs och örter.

Vad växer på tundran?

området som ligger mellan barrskogsområdet (tajgan) och området med hav eller glaciärer särskilt i norra Europa, Asien och arktiska Kanada. Karakteristiskt för en tundra är det skoglösa, flacka, arktiska landskapet med sparsam, lågvuxen vegetation av ris (nanolignider), gräs (graminider) m.m. samt mossor och lavar.

Vem var först att runda Kap Horn?

Den första europé som rundade udden var den portugisiske sjöfararen Bartolomeu Diaz 1488. Diaz gav udden namnet ”Stormarnas udde”, men detta namn byttes ut mot Godahoppsudden (Cabo da Boa Esperança) av den portugisiske kungen Johan II.

Vilket är Asiens nordligaste land?

Halvön är den nordligaste punkten på Asiens fastland och är en av världens yttersta platser. Den nordligaste punkten i världsdelen Asien är Komsomoletsön också i Ryssland.

Vad heter den bergskedja som går genom hela Sydamerika?

Anderna (spanska: Cordillera de los Andes) är en bergskedja i västra Sydamerika. Den börjar vid Karibiska havet i norra Sydamerika och löper sedan söderut längs Sydamerikas stillahavskust, genom Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile och Argentina för att sluta vid Kap Horn längst ner i söder.

Relaterade inlägg: