Hur fungerar skolan i Egypten?

Hur fungerar skolan i Egypten?

Hur fungerar skolan i Egypten?

Var fjärde vuxen i Egypten saknar läs- och skrivkunnighet enligt officiella uppgifter. Numera är skolan obligatorisk i nio år och de flesta barn går åtminstone det första sexåriga stadiet. I Kairo finns det stora islamiska universitetet al-Azhar, grundat på 900-talet.

Hur många barn går i skolan i Egypten?

Enligt samma rapport har antalet undernärda barn under fem år nära tredubblats – från 509 000 undernärda barn år 2000 till 1,5 miljoner undernärda barn år 2008. Fler egyptiska barn får visserligen gå i skolan idag. År 2000 gick 1,2 miljoner barn miste om den skolgång de har rätt till enligt barnkonventionen.

I vilket land ligger Egypten?

Egypten ligger i nordöstra Afrika och omfattar även Sinaihalvön i Asien. Det är ett utpräglat ökenland med Afrikas längsta flod, Nilen, som livgivande pulsåder. Den uppodlade marken ligger samlad i ett smalt bälte längs flodens stränder. Till ytan är Egypten mer än dubbelt så stort som Sverige.

Vad tillverkas i Egypten?

Egypten är ett av Afrikas största industriländer. Omkring 2/3 av all industri är koncentrerad i och kring Kairo och Alexandria. En betydande del är relaterad till bearbetning av jordbruksprodukter, livsmedel och bomull. Som världsledande bomullsproducent har Egypten byggt upp en betydande textilindustri.

Hur lång tid tar det att åka till Egypten från Sverige?

Information om flyg från Stockholm till Egypten
Bästa priset som hittats891 kr
Snabbast flygtid4t 45m
Direkt flygInga

Hur lång tid tar det att åka från Arlanda till Egypten?

El Gouna i Egypten. Dagstemperatur i december: 22 °C. Flygtid: 5 tim 20 min.

Relaterade inlägg: