Vilket är världens bästa sjukhus?

Vilket är världens bästa sjukhus?

Vilket är världens bästa sjukhus?

De sjukhus som toppar listan ligger alla i USA. Mayo Clinic – Rochester i USA, anses enligt Newsweek, vara världens bästa sjukhus, följt av Cleveland Clinic i USA och Massachussetts General Hospital.

Vilket är Europas bästa sjukhus?

Världens bästa sjukhus anses vara Mayo Clinic i delstaten Minnesota, följt av Cleveland Clinic i Ohio och Massachusetts General Hospital i Massachusetts. Två andra sjukhus i Europa, Charité i Berlin på femte plats och La Salpêtrière i Paris på sjunde, återfinns bland de tio främsta.

Vilket är Europas största sjukhus?

Clinical Center of Serbia. I Belgrad ligger världens tredje största sjukhus, vilket gör det till Europas största sjukhus. Det är ett universitetssjukhus som totalt sett består av ungefär 50 byggnader och har en total golvyta på ca. 280 000 kvadratmeter.

Hur bra är Karolinska?

I den senaste THE-rankningen () ligger Karolinska Institutet på 39:e plats i världen (från plats 36, ) och på 11:e plats i Europa.

Är Kry eller Doktor.se bäst?

De tjänsterna vi har provat så är det exakt samma regler som gäller vid ett vanligt besök på vårdcentralen. Det kan vara bra att veta att det är skillnad på högkostnadsskydd för sjukvård och högkostnadsskydd för läkemedel dock, och hos Doktor.se, Kry och de andra så gäller endast högkostnadsskydd för läkemedel.

Vilken region har bäst vård?

VARBERG. Halland har den bästa sjukvården i landet - för tredje året i rad. Region Halland är etta bland landstingen när det gäller medicinsk kvalitet, tillgänglighet och patientnöjdhet.

Relaterade inlägg: