Hur mycket får en kardiolog i lön?

Hur mycket får en kardiolog i lön?

Hur mycket får en kardiolog i lön?

79 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Är det svårt att bli kardiolog?

ST (Specialiseringstjänstgöring) kan variera i längd, beroende på specialitet, men tar minst fem år på heltid, eller 10 år på halvtid. Specialisering inom kardiolog tar längre tid att uppnå, eftersom du först blir specialist i internmedicin och sedan lägger på ytterligare studier i kardiologi.

Vad kollar en kardiolog?

En läkare som har fullfört sin specialistutbildning inom kardiologi kallas för kardiolog. Inom kardiologin finns det tre överordnade specialområden: elektrofysiologi, kardiologisk bilddiagnostik och ischemisk hjärtsjukdom. Kardiologer samverkar ofta i sjukvården med andra specialiteter som hanterar hjärtpatienter.

Vad krävs för att bli kardiolog?

vill du bli kardiolog?...ST kardiologi

  1. 5 års ST.
  2. Avdelningsarbete, mottagningsarbete, kardiologjourer.
  3. 6 månader klinfys (ultraljud, arbetesprov)
  4. På Sahlgrenska går kardiolog-ST 3 månader på TIVA.
  5. 1,5 års randning på internmedicin.
  6. Fundera på subspecialisering lite innan du blir klar.

Vad tjänar en Hematolog?

79 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Är det svårt att få ST tjänst?

Regionerna rapporterar en fortsatt brist på läkare i Socialstyrelsens nationella planeringsstöd för 2021. Men det är ingen generell brist. Tillgången varierar mycket beroende på läkares erfarenhet och mellan olika specialiteter, verksamheter och geografiska områden.

Vad gör man hos en kardiolog?

Verksamhet Kardiologi Vi utreder och behandlar olika hjärtsjukdomar som kranskärlssjukdom, hjärtrytmrubbningar och hjärtsvikt. Vårt mål är att ge god medicinsk vård och god omvårdnad så att du som patient ska känna dig väl omhändertagen.

Vad har en gynekolog i lön?

Snittlönen för gynekologer är runt 77 900 kr /mån. En gynekolog är specialist på kvinnors underliv, graviditeter och förlossningar.

Relaterade inlägg: