Vad gör man i elektroteknik?

Vad gör man i elektroteknik?

Vad gör man i elektroteknik?

Som civilingenjör i elektroteknik skapar du smarta lösningar på dagens och framtidens utmaningar inom energiförsörjning, miljövänliga och säkra fordon, smarta städer, datakommunikation och mycket mer.

Hur blir man elektronikingenjör?

YH-utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen. Under studietiden lär du dig det som branschen efterfrågar så att du blir anställningsbar direkt. Du kommer bland annat ha kunskap i: Ellära, elektronik, styrsystem och reglerteknik. Programmering och driftsättning av elektroniksystem.

Vad gör en Elkraftsingenjör på jobbet?

Som elkraftingenjör kan du arbeta med projektering av nya elproduktions- och distributionsanläggningar. Det kan vara allt från vatten- och vindkraftverk till småskaliga produktionsanläggningar eller anläggningar och nät i hela distributionskedjan av energin.

Vad gör en civilingenjör i elektroteknik?

Utbildningen ger dig möjlighet att arbeta med utveckling inom energiförsörjning, energikällor, fordon- och transportsystem, datakommunikation, industrirobotar, mobiltelefoni och all den teknik som hanterar vårt digitala samhälle. Det är stor brist på civilingenjörer i elektroteknik så arbetsmarknaden är god.

Vilken högskoleingenjör tjänar bäst?

Här tjänar en ingenjör mest

  • När det gäller högskoleingenjörerna är det Stockholmsingenjörer inom elektroteknik som toppar listan, 46 400 kronor. ...
  • Riket: 47 000 kronor i månaden.
  • Stockholm: 49 800 kronor i månaden.
  • Sydsverige: 45 600 kronor i månaden.
  • Västsverige: 46 400 kronor i månaden.

Relaterade inlägg: