Hur tufft är läkarprogrammet?

Hur tufft är läkarprogrammet?

Hur tufft är läkarprogrammet?

Är studierna svåra? Framförallt är det mycket inläsning i förhållande till studietid. Många läkarstudenter studerar mer än 40 timmar i veckan om de räknar in både verksamhetsförlagda delen av utbilningen som ofta är mellan 8-17 och inläsningstid därefter.

Vilken gymnasielinje för att bli läkare?

Vill du kanske studera till att bli läkare, veterinär, astronom, företagsutvecklare eller bli forskare så ska du gå naturvetenskapsprogrammet. Du har även möjlighet att fördjupa ditt program inom något speciellt område, exempelvis konst och kultur, träningslära eller marinbiologi.

Är läkarprogrammet för svårt?

Det som är en rejäl fördel på läkarprogrammet är ett bra minne. Om du har ett bra sätt att memorera termer och system på, så kommer det gå galant. En stark motivation och ett bra minne är det enda som krävs. Man klarar sig nästan utan det också, men då blir det lite jobbigt nära godkäntgränsen på tentorna.

Kan man bli läkare om man har dåliga betyg?

Ja, det finns möjligheter att bli läkare även fast man inte får bra betyg i gymnasiet. Man kan göra prövningar på Komvux för att höja sina betyg och man kan också skriva högskoleprovet.

Måste man ha gått natur för att bli läkare?

Hej, Behörigheten för Läkarprogrammet är grundläggande behörighet, fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Denna behörighet får man bara direkt av Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap. Du kan läsa in kurserna du saknar efter gymnasiet.

Måste man vara bra på matte för att gå natur?

Det finns inget som säger att man måste ha minst C i matte för natur. Behörighetskravet för att komma in är att man ska ha godkänt i matte. Men det kanske är många som rekommenderar att man ska vara bra i matte för att gå natur. Natur har väldigt mycket matte och det är något du måste vara beredd på om du väljer natur.

Kan man komma in på läkarprogrammet med dåliga betyg?

Ja, det finns möjligheter att bli läkare även fast man inte får bra betyg i gymnasiet. Man kan göra prövningar Komvux för att höja sina betyg och man kan också skriva högskoleprovet.

Relaterade inlägg: