Hur många år tar det att bli pilot?

Hur många år tar det att bli pilot?

Hur många år tar det att bli pilot?

Så blir du pilot För att bli pilot kan du gå en pilotutbildning på 180 högskolepoäng, vilket motsvarar tre års heltidsstudier. För att bli antagen krävs det att man har grundläggande behörighet för högskolestudier samt särskild behörighet i engelska, matematik och fysik eller motsvarande.

Vad behöver man för betyg för att bli pilot?

För att bli pilot måste du gå en utbildning på yrkeshögskolan eller på annan fristående utbildningsanordnare efter gymnasiet. För att bli antagen krävs vanligtvis grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1a, Matematik 3b och Engelska 6.

Är det gratis att bli pilot?

Pilotutbildningen ges som en YH-utbildning. Det innebär att utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Pilotutbildningen är på 500 YH-poäng och ges på helfart. Utbildningen tar 2 år att genomföra - 1,5 års flygträning följt av 6 månaders LIA-praktik.

Vad tjänar en nyutbildad pilot?

Han menar att en ingångslön för en pilot ligger på 34 000 kronor i månaden och att de allra bäst betalda piloterna, som har kaptenstjänst, tjänar 97 000 kronor i månadslön. Däremellan är löneutvecklingen linjär.

Hur många dagar jobbar en pilot?

En pilot kallas även trafikflygare på flygplan i den civila luftfarten. Piloten planerar och genomför flygningar på uppdrag av ett flygbolag. Arbetet är ansvarsfullt och passar den som är tekniskt intresserad och har god fysik. Jobbet innebär arbete dygnet runt på oregelbundna arbetstider.

Relaterade inlägg: