Var växer Accoya?

Var växer Accoya?

Var växer Accoya?

Accoya-träet kommer från den snabb- växande Radiata-tallen och odlas i hållbara skogar. Virket får sina oöverträffade egenskaper genom acetylering, som är en välkänd modifieringsteknik som vidareutvecklats med hjälp av patenterad teknologi.

Vad använder man kastanjeträd till?

Kastanjens träet är tät och tung, och virket användes förut till snickeriarbeten och tilll tillverkning av vinfat. Framförallt barken innehåller tannin. Kastanj har en hög halt av tanninsyra som accelererar metallkorrosion. Speciellt med järn och stål är försiktighet rekommenderad vid kontakt med fuktigt trä.

Hur ser en kastanj ut?

Utseende. Äkta kastanj är när den är fullt utväxt 20 - 35 meter hög. Kastanjeträdet liknar i form och storlek arter i eksläktet (Quercus) och blir nästan lika gamla, men växer snabbare till full storlek. Blommorna växer i stora upprättstående klasar.

Vad använder man hästkastanj till?

Traditionell användning: Hästkastanj används traditionellt mot kraftiga menstruella blödningar, underlivsbesvär, kronisk bronkit, nästäppa, epilepsi, migrän, och yrsel. På svenska apotek kunde man ända in på 1900-talet få en tinktur gjord av hästkastanjeblommor mot gikt och reumatiska besvär.

Är Vattenkastanj giftigt?

Relaterad information. Äkta kastanj är ofarlig. Trädet förekommer sällsynt endast i de sydligaste delarna av Sverige.

Relaterade inlägg: