Är det svårt att bli revisor?

Är det svårt att bli revisor?

Är det svårt att bli revisor?

För att bli auktoriserad revisor krävs att du genomfört en teoretisk och praktisk utbildning om totalt sex år samt därefter avlagt ett prov hos Revisorsinspektionen. Den teoretiska utbildningen ska bestå av att du har minst en kandidatexamen (180 hp) i valfritt ämne från universitet eller högskola.

Vem kan bli revisor?

Denne behöver dock varken vara auktoriserad eller godkänd, utan “vem som helst” kan väljas till revisor. Med “vem som helst” menas att personen ska ha “insikt i och erfarenhet av ekonomiska förhållanden…“. Det innebär att en vanlig, allmänt ekonomiskt kunnig medlem kan fungera som revisor.

Måste man ha utbildning för att vara revisor?

Vilka kurser behöver jag läsa om jag vill bli revisor? För att få jobbet som revisorsassistent, Audit associate, behöver du en kandidatexamen inom ett ekonomiskt ämne. Det behöver inte vara företagsekonomi. Efter minst 3 år som Audit associate har du möjlighet att skriva provet för att bli auktoriserad revisor.

Hur är det att jobba med revision?

Revision är ett brett samhällsuppdrag med många intressenter och omfattande myndighetskrav. PwC bidrar till att lösa viktiga problem när revisorer rapporterar avvikelser och förbättringsområden så att personer i ansvarsställning kan känna trygghet eller vidta åtgärder.

Måste man ha en revisor?

Ett privat aktiebolag måste ha en godkänd eller auktoriserad revisor om det når upp till minst två av följande gränsvärden för vart och ett av de två senaste räkenskapsåren: fler än 3 anställda (i medeltal) mer än 1,5 miljoner kronor i balansomslutning. mer än 3 miljoner kronor i nettoomsättning.

Relaterade inlägg: