Hur blir man Fotbollsjournalist?

Hur blir man Fotbollsjournalist?

Hur blir man Fotbollsjournalist?

Journalistutbildningen finns på såväl högskolenivå som yrkeshögskola och folkhögskola. Högskoleutbildningen omfattar 3 års studier på heltid och kan sedan byggas på mot en mastersexamen. Det finns även kortare påbyggnadsutbildningar inom högskolan för den som redan har en akademisk examen i ett annat ämne.

Vad kan man bli efter Journalistprogrammet?

Reporter har hela tiden varit det vanligaste jobbet bland våra före detta studenter. Efter två år i yrket är det vad två av tre av våra före detta studenter ägnar sina arbetsdagar åt. Med längre arbetslivserfarenhet ökar andra uppgifter, som redaktör, arbetsledare, programledare eller informatör.

Vad finns det för risker med att vara journalist?

Många redaktioner är ekonomiskt pressade och det påverkar arbetsbelastningen. Stress är därför en riskfaktor. Många journalister har också en hög ambitionsnivå och för att leverera ett bra jobb arbetar de mer än vad som krävs av dem.

Är det värt att bli journalist?

Vad roligt att du går i sådana tankar! Själv tycker jag att yrket är det roligaste och mest intressanta som finns. Dessutom är det viktigare än någonsin. Utan journalistik får vi ingen information som är källkritisk och så sann som möjligt.

Vem har fått ett journalistpris uppkallat efter sig?

​SVTs legendariska sportkommentator Jacob Hård vinner Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2020.

Relaterade inlägg: