Vad krävs för att bli vapenhandlare?

Vad krävs för att bli vapenhandlare?

Vad krävs för att bli vapenhandlare?

För att få sälja vapen krävs vapenhandlarlicens, ett intyg som delas ut av polisen efter att man bevisat sina kunskaper kring både vapenlagen och vapenförordningen. För att ansöka måste man ha en bakgrund antingen som jägare, militär eller som aktiv i en skytteförening.

Kan man bli av med vapenlicensen?

Bakgrunden var exempelvis misstänkta brott, sjukdomar eller missbruksproblem. Den som har vapenlicens och innehar vapen ska enligt reglerna vara laglydig och skötsam. Dessutom kan både fysiska och psykiska sjukdomar göra att vapeninnehavet ifrågasätts.

Får man sälja vapen?

Skicka med originallicensen. När du köper vapen från en privatperson måste du även skicka in säljarens originallicens tillsammans med din ansökan om tillstånd att inneha skjutvapen. Det gäller även när du ansöker om förnyelse av tillstånd.

Vart säljer man vapen?

För att sälja ett vapen behöver vi hjälpa kunden med vapenlicensansökan och det är även jobb med vår vapenbok efter att ett vapen är sålt. De flesta vapen säljs på distans via vår hemsida, där vi har gratis frakt.

Får man ha ljuddämpare på klass 3?

(Från kommer även ljuddämpare till klass 3 och klass 4 kunna användas fritt, eftersom alla ljuddämpare för alla ändamål blir licensfria.) En ljuddämpare gör inte en älgstudsare tyst, ljudnivån hamnar strax över ett klass 4 gevär,.

Relaterade inlägg: