Hur får man jobb på radio?

Hur får man jobb på radio?

Hur får man jobb på radio?

För att jobba inom området är det vanligt att man läser radioproduktion, en utbildning som finns på högskolor, universitet och yrkeshögskolor. Utbildningen kommer att ge dig insikt hur arbetet på en radiostation drivs och hur program utformas, från idé till färdig produktion.

Hur mycket tjänar man om man jobbar på radio?

40 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Hur är det att jobba på Sveriges Radio?

högtempo, varierande arbetsuppgifter, stimulerande. En typisk arbetsdag: man deltar morgonmötet med redaktion, man får arbetsuppgifter till delat och en deadline. Vad har jag lärt mig: Att alltid kunna sätta sig in snabbt nya arbetsuppgifter samt uppnå resultat i den deadline man har fått.

Vilket land är det lättast att få jobb?

Svenskar har generellt enkelt att få jobb i många länder, men allra vanligast och enklast är Spanien, Grekland, Australien, USA och Storbritannien samt Thailand. Andra länder som förekommer är Cypern, Nya Zeeland och Tyskland.

Vad krävs för att komma in på journalistprogrammet?

Journalistprogrammets goda rykte beror bland annat på vårt nära samarbete med den svenska mediebranschen.

  • Behörighet. Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. ...
  • Examen efter genomförda studier. Kandidatexamen. ...
  • Efter utbildningen. ...
  • Arbetslivskontakt.

Vad har Roger Nordin i lön?

Kollegan Roger Nordin benämnde som sagt Bagges tillgångar som “Fuck off”-kapital. Men han har det inte så illa pinkat själv ekonomiskt. 2018 tog han nämligen ut kronor i lön, vilket är den näst högsta lönen av de radioprofiler som Aftonbladet har granskat.

Vad tjänar en chef på Sveriges Radio?

Förra året tjänade han 358 000 kronor om dagen. Alltså nästan 131 miljoner kronor på ett år. Lönerna för de här cheferna stiger snabbare än för andra i samhället.

Hur många anställda på Sveriges Radio?

Det faktum att SR är så stort, med runt 1 800 fast anställda på 50 platser runt om i Sverige, det ger också en enorm stabilitet och bredd. Det finns många anställningar på SR som inte är fasta.

Relaterade inlägg: