Är det svårt att spela tennis?

Är det svårt att spela tennis?

Är det svårt att spela tennis?

Svaret är att tennis är en relativt svår sport att lära sig och spela. Många anser att tennis är en av de svåraste sportarna att lära sig på grund av behovet av koordination mellan hand och öga, flexibilitet, smidighet, styrka och hastighet.

Vad krävs för att bli bra på tennis?

Träna mycket serve. Säkerhet, tryck, placering, variation och olika skruvar. Träna på att få en vass 2:a serve med bra "toppspinn kick". Serva hårt rakt in på kroppen på motståndaren när det är en viktig poäng, eftersom du inte vill ge motståndaren chansen till att slå en vinnande retur.

Kan man lära sig tennis som vuxen?

Det finns inget som hindrar dig från att spela tennis i alla åldrar. En bra tränare kommer att känna igen din fysiska förmåga och lära dig tekniker som är lämpliga för din styrka och flexibilitet. Det finns en fördel att lära sig spelet som barn, men om du jobbar hårt kan du fortfarande bli en bra spelare i din ålder.

Får man sträcka sig över nätet i tennis?

Ditt racket kan passera över nätet så länge du kommer i kontakt med bollen på din sida av nätet. Innan du kan slå en retur måste bollen först passera över nätet till din sida av banan enligt ITF-regel 24. Du eller ditt racket får inte röra nätet, annars förlorar du poängen.

Hur fungerar svensk Tennisrating?

HUR RÄKNAS NIVÅN OCH RATINGEN UT? I ett Head-to-head system får man poäng beroende på vilken motståndare man möter. I Svensk Tennisrating utgår vi ifrån att man får motståndarens Veckorating -1 vid vinst och motståndarens Veckorating + 1 vid förlust.

Relaterade inlägg: