Är det svårt att få ett billån?

Är det svårt att få ett billån?

Är det svårt att få ett billån?

Oavsett hur din ekonomi ser ut så finns möjlighet att ett billån. I och med att du blir en högre risk för långivaren så kommer räntan förmodligen vara lite högre än för resten, men det är inte omöjligt att få billån. Du kanske inte hinner rätta till din kreditvärdighet innan du behöver köpa en ny bil.

Hur många tar lån för bil?

Idag har cirka 2 miljoner svenskar någon typ av konsumtionslån (till exempel privatlån, billån, avbetalningar, kreditkortsskulder, topplån, blancolån eller sms-lån). Det är en ganska stor andel av svenska befolkningen med tanke på att man måste vara 18 år för att ens få ta ett lån.

Vad är skillnaden mellan billån och privatlån?

Den mest markanta skillnaden är att du lämnar bilen som säkerhet när du tar ett billån. Det innebär att långivaren garanterat får tillbaka sina pengar genom försäljning av bilen om du som låntagare inte sköter återbetalningen som överenskommet. Vid ett privatlån behöver du inte lämna något som säkerhet.

Är det bra att ta lån för att köpa bil?

Om det är värt att ta ett lån eller inte ska du själv bestämma men tänk på att en bil tappar fort i värde, så du bör amortera av lånet åtminstone likafort som bilen sjunker i värde, är inte roligt att en dag sitta med ett lån som är större än bilens värde.

Vilken bank är bäst för billån?

Advisa erbjuder billån utan kontantinsats i form av ett privatlån utan säkerhet. Låna 000 kr med en löptid mellan 1 – 15 år. En av Sveriges bästa låneförmedlare med ett kundbetyg på 4,8 av 5 från 3 648 omdömen på Trustpilot (2022-06-02).

Vad kostar ett billån i månaden?

Kostnaden för ett billån beror på vilken ränta du har på lånet samt storleken på amorteringarna. För en bil som kostar 100 000 kronor, med en ränta på 5 procent och en återbetalningstid på 5 år hamnar månadskostnaden på omkring 2 000 kronor.

Relaterade inlägg: