Vad krävs för att få jobb på McKinsey?

Vad krävs för att få jobb på McKinsey?

Vad krävs för att få jobb på McKinsey?

gärna jobbar 60-70 timmar i veckan och aldrig skulle drömma om att lämna in en rapport för sent. Stora krav ställs dessutom på kommunikativa färdigheter, problemlösningsförmåga och förmågan att jobba snabbt och få saker gjorda. Konkurrensen på McKinsey är stenhård.

Hur blir man organisationskonsult?

Utbildningen ger en gedigen yrkeskompetens inom personlig utveckling, kommunikation, coaching, konflikthantering samt utveckling av grupper och organisationer. Som organisationskonsult lär du dig arbeta med grupp- och individprocesser och därigenom med förändringsarbete i organisationer.

Hur är det att jobba som managementkonsult?

Managementkonsulten jobbar på uppdrag av en företagsledning med syfte att stödja ledningen i utmanande situationer. Efter att personen i sin roll som managementkonsult har identifierat de olika riskområdena ger han förslag till företagsledningen på vilka insatser som bör göras för att motverka riskerna.

Vad tjänar en organisationskonsult?

50 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Varför jobba som management konsult?

Managementkonsulten är expert på att maximera vinster och utveckla en verksamhet med hjälp av ett konsultativt förhållningssätt. En managementkonsult kan bland annat ge tips och expertråd om försäljning, kriskommunikation, innovation, utveckling av varumärken och hur man kan nå sina kunder på ett effektivare sätt.

Relaterade inlägg: