Vilka ämnen måste man läsa för att bli psykolog?

Vilka ämnen måste man läsa för att bli psykolog?

Vilka ämnen måste man läsa för att bli psykolog?

Utbildningen som krävs för att studera till psykolog är Grundläggande behörighet samt Matematik B och Samhällskunskap A, alternativt Matematik 2a/2b/2c och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Det är relativt lätt att bli behörig till psykologutbildningar, men det är däremot en stor konkurrens om platserna.

Måste man gå psykologprogrammet för att bli psykolog?

För att arbeta som psykolog måste du ha en yrkesexamen (antagits till Psykologprogrammet) och legitimation till psykolog.

Vad kan man specialisera sig som psykolog?

Psykologer är specialister i psykologi, men kan specialisera sig ytterligare inom områdena; Arbetslivets psykologi, Pedagogisk psykologi eller Klinisk psykologi.

  • Arbetslivets psykologi. ...
  • Pedagogisk psykologi. ...
  • Klinisk psykologi.

Hur mycket får en psykolog i lön efter skatt?

Ingångslönen för nylegitimerade psykologer år 2019 ligger mellan 36 000 och 39 000 kr. Medellönen för legitimerade är 42 400 kr. Legitimerade psykologer med lång erfarenhet ligger i snitt mellan 47 300 och 51 500 kr i månadslön.

Är psykolog ett roligt yrke?

I dag finns det inga kända svenska psykologer vilket är synd. Det roligaste med yrket: Det är ett väldigt varierande yrke där man hamnar i många spännande sammanhang. Som psykolog är man också en del i utvecklingsprocessen.

Relaterade inlägg: