Är det svårt att komma in på barnmorskeutbildningen?

Är det svårt att komma in på barnmorskeutbildningen?

Är det svårt att komma in på barnmorskeutbildningen?

För att komma in på barnmorskeprogrammet krävs det att du har en sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng och kandidatexamen i omvårdnad eller motsvarande, svensk legitimation som sjuksköterska samt minst ett års yrkeserfarenhet som sjuksköterska.

Vad behöver man för utbildning för att jobba på BB?

Utbildning. För att bli antagen måste man vara legitimerad sjuksköterska och ha arbetat minst ett år. För att bli barnmorska studerar du barnmorskeprogrammet som leder fram till examen och legitimation som barnmorska.

Hur många barnmorskor är män?

Det förekommer enstaka män även bland barnmorskor, men de är så få, under 1 procent, så de syns inte i procentuträkningen.

Vad tjänar en undersköterska på BB?

29 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Kan en undersköterska jobba på BB?

Nu i sommar har jag arbetat som undersköterska på en medicinsk BB-avdelning, alltså den avdelning dit familjer kommer precis efter att de fött barn. Där får familjerna hjälp med amning, bebisarna undersöks av barnmorskor samt barnläkare och familjerna blir generellt förberedda inför hemgång.

Relaterade inlägg: