Kan man resa till Erbil med resedokument?

Kan man resa till Erbil med resedokument?

Kan man resa till Erbil med resedokument?

Från krävs endast ett giltigt vaccionationspass/intyg för in och utresa. Ambassaden rekommenderar att man kontrollerar med sin researrangör/flygbolag vilka bestämmelser som gäller för resan.

Är det säkert att resa till Irak?

Irak - avrådan Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 7 januari 2020 beslutat om att ändra avrådan för Irak. Följande avrådan gäller: Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Irak förutom till provinserna Dahuk, Arbil och Sulaymaniyah i den kurdiska regionen i Irak.

Hur spås vintern 2022?

Vintern 2022 blev nederbördsrik i Jämtland, Härjedalen, Lapplands- och Dalafjällen, Skåne och på Gotland. De största nederbördsavvikelserna relativt normalperioden fanns i Jämtland och lokalt i Skåne där det var fråga om en ovanligt nederbördsrik vinter.

Hur många länder kan man åka med irakiskt pass?

Medborgare i irakiska pass är berättigade att besöka sex länder eller territorier utan visum. Vissa länder erbjuder visumfri inresa eller visum vid ankomst till innehavare av irakiska pass.

Hur mår Irak idag?

Säkerhetsläget i Irak är fortfarande dåligt och kan försämras snabbt, också i den i allmänhet lugnare autonoma regionen Kurdistan. De irakiska säkerhetsstyrkorna har befriat landets territorium från terrororganisationen IS, men risken för terrorattacker kvarstår i hela landet.

Varför gäller pass bara 5 år?

Sverige har ett av världens säkraste pass och för att behålla statusen sätts höga krav på hanteringen av passen. Passlagen uppdaterades 2015. Då ändrades passens giltighetstid för barn under tolv år, från fem till tre år. Orsaken till ändringen är att barnens utseende i det åldersspannet varierar kraftigt.

Relaterade inlägg: