Är det svårt att komma in i Lund?

Är det svårt att komma in i Lund?

Är det svårt att komma in i Lund?

Utbildningen ges i Lund och Helsingborg. Jättekul att komma in på denna utbildning! MEN ganska hård konkurrenssituation. Man måste redan på skolan aktivt visa framfötter och bygga kontaktnät.

Hur mycket merit krävs för Lunds universitet?

Alla utbildningar
NamnLärosäteHP
ArbetsterapeutprogrammetLunds universitet0.80
ArkitektutbildningLunds universitet1.55
AudionomprogrammetLunds universitet0.40
BiomedicinprogrammetLunds universitet1.45

Vad innebär villkorligt antagen?

Att bli antagen med villkor innebär att du är antagen och får påbörja kursen, förutsatt att du kan visa att du uppfyller det angivna villkoret (behörigheten) senast vid kursstarten. Den vanligaste anledningen till att bli antagen med villkor är att du är registrerad men saknar slutbetyg på en behörighetsgivande kurs.

När får man veta om man kommer in som reserv?

När din sena anmälan väl har behandlats får du besked via mejl samt ett antagningsbesked. I de flesta fall kontaktar även universitetet eller högskolan dig direkt om du har blivit antagen. Om du har blivit antagen eller reservplacerad och vill behålla din plats behöver du inte svara på beskedet.

Vad är skillnaden mellan datateknik och datavetenskap?

Datateknik kan ses som bredare och är en ingenjörslinje. Datateknik innefattar flera obligatoriska kurser inom exempelvis fysik och elektroteknik. Datavetenskap är endast fokuserad på data, programmering och matematik.

När på dagen kommer antagningsbeskedet?

Fredag den 16 juli kommer antagningsbeskedet till alla som sökt en utbildning till hösten 2021. Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna som brukar uppstå i samband med detta.

Relaterade inlägg: