Vilka ämnen läser man på Bygg?

Vilka ämnen läser man på Bygg?

Vilka ämnen läser man på Bygg?

Du lär dig att bygga hus och anläggningar. Du får grundläggande kunskaper om hur det går till att bygga, från idé till färdig byggnad. Du får också lära dig om hur man planerar, bygger och sköter om ett samhälle (samhällsbyggnad). Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt.

Vad finns det för inriktningar i Bygg?

Det finns fem inriktningarbygg- och anläggningsprogrammet: anläggningsfordon, husbyggnad, mark och anläggning, måleri eller plåtslageri. Inriktningen startar år 2. En del skolor har antagning till program och inriktning direkt år 1, då väljer du inriktning samtidigt som du väljer program.

Vilka betyg behöver man för att komma in på Bygg?

Möjliga yrken: Utbildningen förbereder dig att jobba som byggnadsarbetare, snickare, murare, betongarbetare, golvläggare, maskinist eller målare. Välj Svenska 2 och Svenska 3 i ditt individuella val samt utöka studieplanen med Engelp så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Vad är ba för linje?

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom något av bygg- och anläggningsbranschens yrken, till exempel som anläggningsarbetare, anläggningsmaskinförare, byggnadsarbetare, byggnadsmålare eller plåtslagare.

Hur många timmar lärling snickare?

Som ungdomslärling ska du arbeta 5800 timmar efter gymnasiet för att få yrkesbevis. Som vuxenlärling kan arbeta dig till ett yrkesbevis inom till exempel snickeri genom att jobba som lärling 6800 timmar och samtidigt plugga teori ett år.

Relaterade inlägg: