Vad drack man på vikinga tiden?

Vad drack man på vikinga tiden?

Vad drack man på vikinga tiden?

Under vikingatid drack man öl, mjöd, mjölk och vatten. Mjödet gjordes på korn med en tillsats av honung där mängden honung avgjorde alkoholhalten. Man framställde även alkoholhaltiga drycker av till exempel björksav. Genom handelsförbindelserna kom man i kontakt med vin.

Vilken 11åring har sjungit med vikingarna?

Det blev segrar i tävlingarna, och som 11-åring besökte hon tv-programmet Café Norrköping och sjöng Till en fågel. Därifrån var det ingen återvändo, hela Sverige visste vem Sanna Nielsen var, och sången steg upp på Svensktoppen.

När firades YULE?

I år infaller vintersolståndet 22 december. Då firas Yule eller Midvinter vilket var en viktig händelse för våra förfäder. Man såg det som solens återfödelse, att solhjulet vände. Man drack Yuleblot eller Midvinterblot.

Vad drack man mjöd ur?

Enligt tidiga beskrivningar bestod mjödet endast bestående av honung, jäst och vatten. Men malt brukade användas, vanligen korn som blötlagts, och då blev det öl. Efter att malten svällt breddes det ut för att luftas och efter en vecka hade kornen börjat gro.

Har Sanna Nielsen sjungit med Vikingarna som 11-åring?

Sanna Viktoria Nielsen, född 27 november 1984 i Edenryd i Ivetofta församling, är en svensk pop- och tidigare dansbandssångerska. Sanna Nielsen slog igenom i maj 1996 som 11-åring med låten "Till en fågel".

Vad är Vikingablot?

Vikingablot är den första delen i Catharina Ingelman-Sundbergs trilogi om vikingatidens Birka.

Vilka gudar bad vikingarna till?

Odin var krigets gud, så inför en strid bad vikingarna om hans hjälp för att segra. Odin var kungarnas och stormännens favorit. Tor var populärast bland vanligt folk.

Relaterade inlägg: