Hur svårt är det att komma in på industriell ekonomi?

Hur svårt är det att komma in på industriell ekonomi?

Hur svårt är det att komma in på industriell ekonomi?

Att plugga till civilingenjör i industriell ekonomi är extra kul (enligt mig) då man får läsa kurser inom många olika områden. Man får en bred utbildning, men kan samtidigt fördjupa sig inom en teknikinriktning. Med färdigheterna man får kan man jobba på en stor variation av företag inom många olika branscher.

Vad kan man bli om man går industriell ekonomi?

Typiska roller för en civilingenjör från Industriell ekonomi är projektledare, affärs- och produktutvecklare, analytiker eller entreprenör. Sverige är världsledande på innovationsområdet och har många spännande företag du kan jobba för.

Varför industriell ekonomi?

Industriell ekonomi har i 50 år varit ett av LiU:s populäraste program. Skälet är enkelt: Matematik, teknik och ekonomi/management är fortfarande en oslagbar kombination om du vill jobba med att utveckla och kommersialisera nya teknikidéer.

Är det mycket matte i industriell ekonomi?

Att tillägga är att industriell ekonomi läser ganska mycket matte faktiskt, mer än många andra ingenjörsprogram. Annars är industriell ekonomi ett program som läser ganska mycket kurser med syftet att bli bättre på projektledning, logistik och ledarskap generellt.

Kan man bli ingenjör efter ekonomi?

Om du får - av din skola - lov att läsa Fysik 1 och 2 och Kemi (minst 1) på Ekonomiprogrammet samt läser inriktning "ekonomi" /eller i fall du läser "juridik" - lägger till Matematik 3b/, kan bli behörig söka utbildningar till Högskoleingenjör på högskola/universitet.

Relaterade inlägg: