Varför flytta till Spanien?

Varför flytta till Spanien?

Varför flytta till Spanien?

Spanien har mer än 2 500 soltimmar per år och erbjuder hundratals spanska stränder, klimatet är milt även vintertid och det är inte mer än några timmars flygresa från Sverige. Dessutom ingår både Sverige och Spanien i EU vilket gör det lättare att flytta just hit.

Hur många svenskar bor i Spanien 2020?

Spanien är ett av de absolut populäraste resmålen för skandinaver och för svenskar i synnerhet. Men det är även vanligt att vi svenskar väljer att bosätta oss i Spanien. Runt 90 000 svenskar bor i Spanien (enligt organisationen Svenskar i världen).

Varför flyttar svenskar till Spanien?

Varje år reser tusentals svenskar till Spanien för sol och bad samt för att fly undan den mörka kalla vintern. För varje år som går är det allt fler svenskar som emigrerar under vinterhalvåret. Framförallt då till Solkusten, Costa Blanca, Barcelona, Mallorca och Kanarieöarna.

Var bor många svenskar i Spanien?

Var bor svenskar i Spanien? Svenskar bosätter sig främst i södra Spanien. Populära orter är Torrevieja, Malaga, Torremolinos, Marbella, Alicante, Mijas, men också Barcelona och Kanarieöarna.

Är det dyrt att bo i Spanien?

Vad kostar det att bo i Spanien? Priserna i Spanien är i genomsnitt cirka 20 procent lägre än våra svenska priser, det visar en undersökning från 2019 utförd av Eurostat. Det finns några få poster där Spanien är något dyrare än i Sverige och det är internet, telefoni, möbler och el.

Varför flyttar svenskar till Marbella?

Anledningen är många gånger att de vill bo i ett varmare klimat. Spanien erbjuder ju en hel del fler soltimmar än vad Sverige gör. Det finns de som flyttar av andra anledningar. Det kan vara att de vill jobba eller plugga och göra karriär i ett annat land.

Relaterade inlägg: