Är det lätt att lära sig åka snowboard?

Är det lätt att lära sig åka snowboard?

Är det lätt att lära sig åka snowboard?

Snowboarding roligt från första början. Tekniken är otroligt enkel, och för en nybörjare handlar det mer om att övervinna sin rädsla än om att lära sig en ny teknik. I stort sett krävs det inte större ansträngning att åka snowboard än vad det behövs för att luta sig mot en vägg.

Vilken längd på snowboard ska man ha?

Tumregeln är att längden på brädan bör vara någonstans mellan din hals och ögon. En kortare bräda är lättare att hantera och få på skär. Så är du nybörjare är en bräda som slutar någonstans mellan halsen och hakan att föredra. Vid parkåkning väljer man vanligtvis en något kortare bräda.

När kan man börja med snowboard?

Köper du din första snowboard till ett barn som är mellan 2-9 år så skulle vi rekommendera att man börjar med en lite längre modell som barnet även växer i med tiden.

Vad är bäst snowboard eller skidor?

När det gäller komfort är det definitivt snowboard som är vinnaren av dessa två sporter – det är ingen tvekan om det.

Är det svårt att åka skidor?

Många svenskar lärde sig åka skidor som barn, men om du växte upp i stan eller de södra delarna av landet kanske du aldrig fick lära dig. Som vuxen kan det kännas svårt att lära sig något nytt, men som tur är finns det många roliga sätt att lära dig att åka slalom på. När det är roligt går det lätt att lära!

Relaterade inlägg: