Hur vet man vilket grafikkort som passar?

Hur vet man vilket grafikkort som passar?

Hur vet man vilket grafikkort som passar?

Alla moderna grafikkort kopplas in i moderkortet via en anslutning som kallas PCI Express och följer alla en gemensam standard för hur höga grafikkorten är. Det finns väldigt få undantag där grafikkorten sticker ut från moderkortet längre än normalt.

När ska man köpa grafikkort?

Sedan dess har läget förvärrats och i skrivande stund (maj 2021) är det fortfarande nära nog omöjligt att hitta ett nytt grafikkort med hyfsad spelprestanda – särskilt om du vill betala normalpris och få kortet levererat i närtid.

När kommer det in fler grafikkort?

Nvidia säger att det inte finns någon magisk lösning på GPU-bristen - kommer att hålla i sig till 2023. Det verkar som att det kommer bli svårt att skaffa grafikkort även under 2022. Nvidia har dåliga nyheter för alla som hoppas att grafikkortsbristen ska vara över inom en snar framtid.

Vilket moderkort är bäst?

Bästa moderkorten 2022 - topplistan just nu

  • Asus ROG Maximus XIII HERO – bästa Intel-moderkortet.
  • MSI MEG Z490 Godlike – bästa premium-moderkortet för Intel.
  • GIGABYTE Z490 Gaming X – bästa budget-moderkortet för Intel.
  • MSI MPG Z590 Ace – bästa Intel ATX-moderkoret.
  • Asus ROG Strix Z590-I - Bästa Intel mini-ITX moderkortet.

Vilket moderkort för gaming?

ASUS ROG STRIX B550-F GAMING är det bästa modertkortet för dig som vill ha ett prisvärdigt moderkort för AMD processorer. Detta moderkortet kostar runt 2000 kr vilket är väldigt prisvärt, en annan sak som är prisvärt är även AMD processor vilket gör att du kan bygga en gaming dator för rätt pris.

Relaterade inlägg: