Hur tungt fordon får man köra på b kort?

Hur tungt fordon får man köra på b kort?

Hur tungt fordon får man köra på b kort?

Med körkortsbehörigheten B får du bland annat köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Får jag köra en buss med B-körkort?

Tog man B-körkort innan så får man även köra fordon som är registrerade som personbil klass två i Sverige. Det betyder alltså att man får köra en buss eller lastbil registrerad som personbil klass två.

Får man köra personbil med tungt släp med B-körkort?

Generellt kan man säga att ett lätt släp har en totalvikt på högst 750 kg. Även ett släp med högre totalvikt än 750 kg kan vara lätt, så länge den sammanlagda totalvikten på släp och bil är högst 3 500 kg. För att köra sådana fordonskombinationer räcker det med körkort med behörighet B.

Hur många personer kan man köra med B-körkort?

B, B/96 och BE Fordon med en totalvikt som inte överstiger 3 500 kg och som är konstruerade och tillverkade för att ta högst åtta passagerare utöver föraren. Fordonskombinationer som består av en dragbil i kategori B och ett släpfordon med en totalvikt som inte överstiger 750 kg.

Får man köra buss om man har C körkort?

Du som genomgår yrkesförarutbildning för godstransporter kan få körkort med behörigheterna C och CE från 18 års ålder för att utföra sådana transporter. Du som genomgår yrkesförarutbildning till bussförare kan få körkort med behörigheterna D och DE från 21 års ålder för att utföra sådana transporter.

Vad krävs för att köra tungt släp?

Om du vill koppla ett tyngre släp till din bil gör du prov för behörighet BE. Provet för BE består av ett teoriprov och ett körprov. Med BE-behörighet får du köra personbilar eller lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg och ett eller flera släp kopplade till bilen.

Hur många får man skjutsa med B kort?

Vanliga körkortsfrågor I en personbil får det färdas så många passagerare som bilen är registrerad för. Det högsta antalet passagere som en personbil kan vara registrerad för är 8.

Relaterade inlägg: