Hur ska en luftvärmepump placeras?

Hur ska en luftvärmepump placeras?

Hur ska en luftvärmepump placeras?

Luftvärmepumpens innerdel bör placeras högt upp på väggen och så centralt som möjligt i huset. Gärna i ett stort rum, utan näraliggande hinder för luftströmmen. Man ska även tänka på att placera luftvärmepumpens innerdel så nära utedelen som möjligt.

Hur mycket får en värmepump låta?

Så mycket får din värmepump låta Bor du exempelvis i en vanlig villa får värmepumpen högst avge en ljudnivå på 40 dB från kl. 22 på kvällen till kl. 6 på morgonen. Dag- och kvällstid är gränsvärdet 45 dB.

Vilken är den tystaste luftvärmepumpen?

Testvinnare! Luftvärmepump Samsung Nordic Home Premium 35: Högst kapacitet och lägst ljudnivå!

Vilken värmepump är tystast?

Samsung Smart Exclusive 12 är bäst i test i den här prisklassen av luft luftvärmepumpar. Den har god energiklassning, bra värden på SCOP och SEER, det är en tyst luftvärmepump och det ingår dessutom stöd för styrning via mobilapp.

Vad drar en luftvärmepump per dygn?

För ett hus som har ett uppvärmningsbehov på 9 100 kWh blir energibesparingen cirka 6 700 kWh efter installationen av en luft/luftvärmepump. Värmepumpen drar cirka 2 400 kWh el/år, med ett elpris på 1,5 kronor per kWh innebär det att värmekostnaden blir 3600 kr/år vilket ger en total besparing på 10 050 kronor/år.

Kan man dölja luftvärmepump?

Går att dölja, om den står väl synligt Med ett värmepumpsskydd, kan du dölja utomhusdelen. Skyddet släpper igenom den luft din luftvärmepumps utomhusdel behöver, och kan målas i samma färg som huset (eller annan valfri färg).

Hur stor yta värmer en luftvärmepump?

Gränsen för vad en luftvärmepump klarar av är ett hus på cirka 170-180 kvadratmeter, därefter behöver du fler än en. De största luftvärmepumparna med bäst effekt klarar i regel av att värma ett hus på cirka 180 kvadratmeter om det är bra isolerat och om det inte är för kallt ute vintertid.

Relaterade inlägg: