Vad är rekordet på Stockholm Marathon?

Vad är rekordet på Stockholm Marathon?

Vad är rekordet på Stockholm Marathon?

Från starten till 20 322 deltagit i loppet minst en gång och 311 798 gånger har deltagare kommit i mål. År 2014 var 21 942 löpare från 93 olika länder anmälda, vilket var rekord för tävlingen. Det var 16 736 löpare som startade, och av dem kom 16 075 i mål – även det rekord.

Vad är en bra tid på halvmaraton?

Enligt en beräkningsmetod som kallas Daniels' Running Formula borde din tid på 21,1 km bli ca 1 timme och 45–46 min. Beräkningsmetoden är utvecklad av löptränaren Jack Daniels och baseras på ett stort statistiskt material som samlats in bland både elitidrottare och ambitiösa motionärer.

Hur långt är ett maratonlopp?

Långpass. Långpasset är nyckeln till maraton och halvmaraton. Trappa långsamt uppåt men de sista tre till sex veckorna innan ett maraton bör du vara uppe i en distans på runt 35 km. Som maratonlöpare är det otroligt viktigt att springa långpass då ett maraton trots allt är 42,2 km.

Vad är bra att springa en mil på?

Män bör klara milen 60 minuter och kvinnor 65 minuter på en flack milbana. Klarar man inte tidsgränsen bör man se över sin grundträning (öka och variera), vikt och livsstil. Du klarar utan problem att springa 15 km utan att gå. Du kan själv uppskatta din egen kapacitet på milen.

Vem vann Stockholm maraton idag?

Felix Kirwa, Kenya, vinner Stockholm Marathon. Tätlöparna i Stockholm Marathon sprang fel och tvingades vända. Men Felix Kirwa och Merhawi Kesete lyckades ta sig tillbaka i täten och bli etta och tvåa i loppet.

Hur många sprang Stockholm maraton 2021?

Med en vecka kvar till start var 12 018 löpare anmälda – varav 3 405 kvinnor, uppger arrangören. Webbanmälan är stängd men det går fortsatt att anmäla sig, i samband med nummerlappsutdelningen, under veckan fram till fredag den 8 oktober. De anmälda kommer från 93 olika länder.

Hur långt är Stockholm maraton?

Banan är 42 195 meter lång, och kontrollmätt enligt de regler som Svenska Friidrottsförbundet och Internationella friidrottsförbundet fastställt. Kontrollmätningen är utförd under augusti/september 2021 av förbundets banmätare Mikael Hill från Stockholm. Varje kilometer är markerad med en tydlig skylt.

Hur långt är Stockholm Halvmarathon?

Stockholm Halvmarathon – officiell hemsida – 21098 METER MITT I STHLM CITY.

Relaterade inlägg: