Vilket land kommer Uber ifrån?

Vilket land kommer Uber ifrån?

Vilket land kommer Uber ifrån?

Uber Technologies Inc. är ett amerikanskt multinationellt IT- och transportföretag som framför allt verkar inom taxibranschen.

Är Uber taxi?

Överallt i den amerikanska pressen läser man om Uber – ett företag som erbjuder taxi-liknande tjänster fast med vanliga bilar som körs av chaufförer. Den centrala punkten mellan chaufför och dig är appen där du gör dina beställningar och betalar. Det är just appen som gör hela skillnaden.

Är Uber tillåtet i Sverige?

Alla personer som har ett taxikörkort är godkända för körning med Uber i Sverige. Och om du inte har det behöver du inte oroa dig – vi kan hjälpa dig att skaffa det. Det här behöver du veta om du kör i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vem startade Uber i Sverige?

Babba, som aldrig hade varit i USA och inte heller hade hört talas om Uber frågade sin pojkvän Carl Waldekranz (grundare av och vd för e-handelsplattformen Tictail) om råd. Jo, Carl kände till både grundaren Travis Kalanick och Uber. Men skulle de lansera i Sverige och hade de verkligen mejlat Babba?

Kan vem som helst köra taxi?

"Ett taxitrafiktillstånd kan också sökas för en fysisk person och därför kan många tro att taxitrafik kan bedrivas av vem som helst privat person. Det är även ändå i fortsättningen fråga om tillståndspliktig verksamhet."

När startade Uber i Sverige?

2014 Uber, med taxibeställning via app i mobiltelefon, kommer till Sverige.

Relaterade inlägg: