Hur gammal måste man vara för att köra en Voi?

Hur gammal måste man vara för att köra en Voi?

Hur gammal måste man vara för att köra en Voi?

För att alls få använda VOI måste du vara 18 år, väga max 100 kilo och ha ett giltigt kreditkort som du skriver in i appen.

Hur stänger man av en Voi?

Du kan inte avsluta din Voi-resa här.

Hur mycket kostar en Voi i minuten?

Elsparkcykeln Voi är dyrare än lånecyklarna, med en startkostnad på tio kronor, därefter 1.50 kronor i minuten, och Lime är dyrare än Voi. Startkostnaden är samma, men sen tar Lime hela tre kronor per minut.

Får man åka Voi om man är under 18?

Enligt Voi:s användarvillkor måste den som använder appen och dess tjänster vara minst 18 år. Det regleras bland annat genom det betalkort som registreras. Men det finns ändå inget hinder för att en minderårig uppger oriktiga uppgifter. – Vi har en 18-årsgräns och det är den som ska hållas.

Vad händer om man åker Voi under 18 år?

Nej, fordonet klassas som en cykel (förutsatt att det inte går snabbare än 20 km/tim och motorns effekt inte överstiger 250w) och det finns ingen lagstadgad åldersgräns för när man får köra det, men det här är inte ett fordon som är byggt för barn.

Hur mycket tar Voi?

Nu ändrar Voi sina priser, kan Breakit berätta. I appen meddelas användarna att minutpriset numera kan variera från 1 till 3 kronor beroende på land, dag och efterfrågan.

Vad kosta Voi?

Det är den tjänst som finns tillgänglig i flest städer i Sverige idag. Voi har nu lanserat Pass, där du mot en fast avgift kan åka fritt under ett dygn eller en månad. En dag kostar 129 kronor och en månad kostar 559 kronor. Turerna kan som längst vara i 45 minuter och du kan inte dela med dig av passet till andra.

Finns det åldersgräns på elsparkcyklar?

Elsparkcykeln ska ha bromsar och en ringklocka (det finns inga krav hur den ska se ut eller låta). Kör du i mörker ska elsparkcykeln ha fram- och baklyse samt vara utrustad med reflexer. Om den som kör är yngre än 15 år krävs hjälm, men vi rekommenderar att alla som cyklar ska använda ett huvudskydd.

Är det olagligt att åka Voi under 18?

Men enligt lagen finns det ingen åldersgräns för när man får använda dem.

Relaterade inlägg: