Var tillverkas LYNK & Co?

Var tillverkas LYNK & Co?

Var tillverkas LYNK & Co?

Volvo Cars kommer att tillverka bilar för det nya bilmärket Lynk & Co vid Volvo Cars tillverkningsfabrik i Gent, Belgien från och med slutet av 2019.

Vad är 01 för bil?

Lynk & Co är bilmärket som vill vara som en prenumeration utan bindningstid. Den första modellen 01 är en Volvo XC40 i större kostym med längre el-räckvidd och lägre pris. Dessutom kan man dela bilen med andra.

När kommer LYNK & Co till Sverige?

Leveranserna startar under våren 2021 och det finns inga tillval att göra – bara två färger att välja på: blå eller svart. Även Stockholm ska få en medlemsklubb på sikt men Lynk & Co kan köpas eller prenumereras på även i andra orter.

Vem säljer LYNK?

För 5 500 kronor per månad kan du få tillgång till nya Lynk & Co 01. Volvosyskonet har öppnat dörren till sina klubbar och försäljning på internet. I priset ingår den delningsstjänst som gör att du kan börja sälja tillgången till ”din” bil.

Hur stor är LYNK 01?

Deras första modell heter logiskt nog 01 och det är en liten SUV som är lik XC40 på många sätt under skalet. Bilen är tolv centimeter längre än XC40 så den är lite större men annars är det mycket som är likt.

Vad är LYNK & Co 01?

I Sverige har Lynk & Co lanserat sin första modell, Lynk & Co 01, som är en SUV-modell byggd på samma teknik och bottenplatta som koncernsyskonet Volvo XC40, den så kallade CMA-plattformen. Lynk & Co erbjuder medlemskap som ger flexibel tillgång till bil, vare sig man vill använda bilen i en månad, 10 år eller längre.

Vem äger LYNK & Co?

Lynk & Co är ett bilmärke ägt av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group. Varumärket utvecklas inom ramen för Geely MSS och de första produkterna är framtagna av det med Volvo Cars gemensamma utvecklingsbolaget CEVT (China Euro Vehicle Technology AB) i Göteborg.

Relaterade inlägg: