Är Venezuela säkert?

Är Venezuela säkert?

Är Venezuela säkert?

Kriminalitet och personlig säkerhet Omfattningen av våld i landet är hög och mordfrekvensen är en av världens högsta. Droghandlare och illegala beväpnade grupper är aktiva utmed gränserna mot Colombia och Brasilien. Väpnade rån och överfall är de största säkerhetsriskerna i landet liksom kidnappning.

Vad kostar en liter bensin i Venezuela?

En av de få fördelarna för invånarna har varit det extremt låga bensinpriset; det är det lägsta i världen. En liter bensin kostar bara 9 öre – genomsnittet i övriga världen är 10,43 kronor. Det här gör att invånarna hittills har kunnat fylla tanken för en dryg femma.

Vilket språk talar man i Venezuela?

SpanskaVenezuela / Officiellt språkSpanska, även kastilianska, är ett ibero-romanskt språk. Spanskan talas som modersmål av 470 miljoner människor, varav 90 % i Syd- och Nordamerika. Det är det mest utbredda av de romanska språken. Mexiko är den folkrikaste spanskspråkiga nationen. Wikipedia

Vart är bensinen dyrast 2022?

Ryssland har valt att behålla sitt låga bensinpris på 3,76 kronor per liter. Men det finns länder som är ännu billigare....Här är hela listan på bensinpriser i världen (7 mars 2022)
Hong Kong28,326
Greece21,11
France20,958
Portugal20,817
Barbados20,513

Vilket land har dyrast bensinpris?

Enligt sajten Global Petrol Prices återfinns Sverige, Danmark, Norge och Finland samtliga på topp tio listan över dyrast diesel och bensin, där Sverige sticker ut med världens näst dyraste diesel, bara Hong Kong har dyrare. Sveriges höga priser tillskrivs till viss del att skatten på bensin ligger på 60 procent.

Relaterade inlägg: