När kom Volvo fh4?

När kom Volvo fh4?

När kom Volvo fh4?

Den presenterades 2010 och påminner till viss del om den vanliga FM-serien. Men i några andra avseenden är den unik och skräddarsydd för att klara de speciella krav som ställs i förhållanden som utgörs av en kombination av tung last, ojämn terräng, vanliga vägar och krävande byggarbetsplatser.

Hur långt kan man köra med en Ellastbil?

Volvo FH Electric höll en medelhastighet på 80 km/h över hela sträckan, vilket var i nivå med Volvo FH utrustad med en dieselmotor och bränsleeffektivitetspaketet I-Save. Baserat på energiförbrukningen på endast 1,1 kWh/km hade den elektriska lastbilen en total räckvidd på 345 km på en laddning.

När kom Volvo FH?

När FH-serien kom 1993 var det inte bara en ny lastbil som presenterades, utan också en rad nya tekniker för att förbättra bränsleekonomin, miljöprestandan och ergonomin tillsammans med funktioner för både aktiv och passiv säkerhet.

Vad står Volvo FH för?

Volvo FH är Volvo Lastvagnars största frontbyggda lastbil, FH står för Front High, vilket betyder att den har platt front och förarutrymmet ovanpå motorn. Lastbilen finns i två varianter, FH och FH16. Lastbilen introducerades ursprungligen 1993 som FH12, då med en motor på 12 liter.

Hur långt kan man köra på en kWh?

Den som laddar sitt elfordon hemma och betalar 1,25 kr per kWh kan alltså köra elmotorcykel för knappt 1 kr per mil. Leaf-ägaren kör för 2 kr milen och Tesla-ägaren får punga ut med 2,50 kr per mil i ”bränslekostnad”. Så länge elkostnaden inte skenar är det förvånansvärt billigt att köra på el.

Hur långt går en elbil på 1 kW?

När man åker går det sedan åt en viss mängd el per mil. Som tumregel kan man säga att elbilar drar ca 2 kWh el per mil. kW (kilowatt) anger hur snabbt bilens batteri kan laddas. Har man laddat med 1 kW i en timme har det hamnat 1 kWh el i bilens batteri.

När slutade Volvo tillverkas i Sverige?

AB Volvo grundades 1915 och Volvo Personvagnar ingick i den svenska Volvokoncernen fram till 1999, då amerikanska Ford köpte upp personbilstillverkningen.

Hur mycket tjänar man på Volvo natt?

Lön
OB (kr per timme) (gäller från 2022–04–01)
Kväll 16.30 – 22.3036,03 kr
Natt 22.30 – 06.3045,94 kr
Helg (lördag, söndag)76,80 kr
Storhelg170,82 kr

Relaterade inlägg: