Vad är dagligvaruhandeln?

Vad är dagligvaruhandeln?

Vad är dagligvaruhandeln?

Dagligvaruhandel innebär handel med varor som används dagligen, till exempel mat och hygienartiklar. Till sällanköpshandel räknas handel med varor som inhandlas mer sällan, exempelvis kläder, möbler, byggvaror och hemelektronik.

Hur många butiker har Only i Europa?

ONLY som startades i Danmark 1975, är en del av modekoncernen Bestseller som även driver konceptbutiker som Vero Moda och Jack & Jones. Med sammanlagt 4500 butiker i Europa, Asien och Nordamerika är Bästsellerkoncernen världsledande. Butikerna ONLY vänder sig till kvinnor och har ett brett utbud av kläder.

Vilka butiker har Only?

Only kläder säljs hos Cassels och Jeansson.

I vilka grupper delar vi in sällanköpsvaror?

Dagligvaror och sällanköpsvaror Dagligvaruhandeln består bland annat av stormarknader, supermarkets, lågprisbutiker och servicebutiker. Till sällanköpshandel räknas handel med varor som konsumenten köper med lägre frekvens, till exempel kläder, möbler, inredning och hemelektronik.

Vad är handelsbranschen?

I svensk och europeisk statistik utgörs handelsbranschen av parti- och detaljhandel inklusive handel med motorfordon m.m1. Svensk Handel har medlemsföretag i samtliga tre delbranscher.

Relaterade inlägg: