Kan man dricka vatten efter man borstat tänderna?

Kan man dricka vatten efter man borstat tänderna?

Kan man dricka vatten efter man borstat tänderna?

Skölj inte munnen med vatten efteråt. På det sättet kan du öka fluoridskyddet mellan tänderna, på ytor som annars är svåra att komma åt. Vänta med att äta och dricka något under minst trettio minuter efter tandborstningen. För de flesta räcker det att använda tandkräm med fluorid två gånger om dagen.

Har inte borstat tänderna på länge?

När plack bildas tror din mun att det är en inkräktare och svarar med en inflammation. Då finns det risk för till exempel inflammation i tandköttet och tandlossning. Hål går inte att göra ogjort. Om man struntar i att borsta tänderna ofta kan man i princip garantera att hål kommer att bildas.

Hur många gånger kan man använda samma tandtråd?

Vi rekommenderar att du använder tandtråd en gång om dagen. Många passar gärna på att göra detta innan läggdags för att hålla munnen ren över natten. Men om du är för trött om kvällarna går det lika bra att använda tandtråd på morgonen eller helt enkelt när det passar dig.

Hur många gånger per dag kan man borsta tänderna?

Borsta dina tänder två gånger om dagen, morgon och kväll. Använd två centimeter fluortandkräm på tandborsten. Borsta tänderna i två minuter, ungefär en minut i vardera käke. Håll tandborsten snett mot tandköttet och borsta mjukt med små tag.

Kan man skada tandköttet med tandtråd?

Det är lätt hänt att ta i för hårt med tandtråden och då kan ditt tandkött skadas. Använd bara ett lätt tryck när du gör ren munnen med tandtråd.

Kan man återanvända Plackers?

Plackers Twin är en tandtråd på bygel med dubbla trådar för en effektiv rengöring mellan tänderna. Skölj av din PlackersTwin efter användning, så kan du återanvända den så länge tråden håller.

Kan man läka tandkött?

Eftersom du haft tandsten mellan tänderna har tandköttet blivit inflammerat och svullnat. När man avlägsnat tandstenen, så att man kan hålla rent ordentligt kommer tandköttet att läka och bli fast igen. Men du kommer förmodligen att uppleva att tandköttets nivå sänks något, vilket är en effekt av att det har läkt.

Relaterade inlägg: