När är vattenmelonen mogen?

När är vattenmelonen mogen?

När är vattenmelonen mogen?

Melonen är klar för skörd när det bildas små sprickor vid stjälkens fäste och frukterna är lätta att ta loss. När du knackar på en mogen melon ska den låta ihålig. Ofta sprider sig även en doft av melon när frukterna börjar mogna.

Varför är vattenmelon röd?

Vattenmelon– näringsinnehåll per 100 g: Den välväxta frukten är också rik på antioxidanten lykopen. Lykopen ger melonen dess friska röda färg och sägs även förebygga cancer.

Kan man äta vattenmelon om man har diabetes?

Blodsockervärdet ökas mindre av vissa sorters frukt än av andra, till exempel äpple, päron och körsbär. De passar särskilt bra som mellanmål. Ananas, banan och melon är exempel på frukter som ökar blodsockervärdet något mer. Dessa frukter är också bra, men en portion ska helst innehålla en mindre mängd.

Hur låter en mogen vattenmelon?

En vattenmelon ska vara tung. Känns den lättare än du förväntade dig är risken stor att köttet är torrt. Ge gärna melonen en liten dask. Är den mogen ska den låta dovt ekande.

Hur gör man Kärnfri vattenmelon?

Derring-Do. Den kärnfria melonen är ett resultat av så kallad hybridisering som innebär att man korsar plantor med olika kromosomantal. Man får då en planta som är oförmögen att producera kärnor. I odlarkretsar kallas hybriderna för vattenmelonernas ”mulåsnor”.

Är vattenmelon söt?

Den ska vara vattnig och söt men inte för vattnig eller för söt. Det är inte lätt att välja den perfekta vattenmelonen när du är ute och handlar.

När är Cantaloupemelon mogen?

Mognad: En mogen melon har fått en lätt gyllengul färgton och en svagt söt, blommig doft (i rumstemperatur). Den mjuknar också något. Kläm försiktigt i blomändan som skall vara mjukare än skaftänden.

Relaterade inlägg: