Vad kan man jobba med som webbutvecklare?

Vad kan man jobba med som webbutvecklare?

Vad kan man jobba med som webbutvecklare?

Som webbutvecklare arbetar du med att utveckla olika produkter och tjänster för webben. Det kan handla om webbplatser, webbapplikationer, kampanjhemsidor eller e-handelssystem.

Hur mycket tjänar man som webbutvecklare?

Marknadslönen för webbutvecklare ligger 2022 mellan 35 000 och 47 000 kronor per månad. Svarar för produktion, programmering, funktion, underhåll och förvaltning av webbsidor. Beroende på arbetsinnehåll och ansvarsområde har lönerna en stor spridning.

Är webbutveckling bra?

IT-branschen är full av välbetalda jobb, en webbutvecklare tjänar 33 000-43 000 i månaden (uppgifter från Unionen 2020). Variationer kan självklart förkomma åt båda hållen. 70 000 personer kommer behövas inom IT-branschen fram till 2025 i Sverige och 80 % av landets it-företag uppger sig lida av personalbrist.

Vad motsvarar webbutveckling 1?

Webbutveckling 1 innebär att du har färdigheter inom HTML 5, CSS 3, och lättare färdigheter i JavaScript. Saknar du motsvarande kunskaper kan du gå en preparandkurs hos oss. Kursen är webb-baserad och du studerar i den takt som passar dig. Kursen avslutas med att du gör ett behörighetsgivande prov.

Hur mycket tjänar en backend utvecklare?

Backend utvecklare har en lön på ungefär 40.000 – 60.000 kr enligt de senast tillsatta tjänsterna hos oss.

Relaterade inlägg: