Vad betyder wiki på svenska?

Vad betyder wiki på svenska?

Vad betyder wiki på svenska?

SubstantivRedigera Etymologi: Av hawaiiska wikiwiki (”snabbt”). Grammatik: Wiki är ett ord som inte gärna böjs i plural utan istället om möjligt bör skrivas om, exempelvis till "wikiwebbplatser".

Har Wikipedia tendens?

Wikipedia har anklagats för att ha en tendens att täcka vissa ämnen oproportionerligt i förhållande till hur viktigt ämnet är.

Kan man kontakta Wikipedia?

Var beredd på att det ibland kan vara så att ingen just då tittar i kanalen. E-posta Wikimedias svenska informationsgrupp: [email protected]. Ej faktafrågor. Administratörer är användare med behörighet att radera, återställa och låsa sidor.

Vad är syftet med Wikipedia?

Wikipedia är det största och mest kända av Wikimedia Foundations olika projekt som syftar till att erbjuda fri kunskap till alla människor i hela världen.

Vad är en wiki i Teams?

Fliken wiki är en smart text redigerare som dubblerar som en kommunikations maskin där du kan skapa utkast, redigera och chatta på ett och samma ställe.

Hur använder du Wikipedia?

Wikipedia är en fri encyklopedi, ett uppslagsverk med öppet innehåll. Det innebär att artiklarna i Wikipedia skrivs av människor som du själv, världen över och dygnet runt. Vem som helst kan läsa, redigera och lägga till artiklar. Det blir snabbt mycket stort när många bidrar med mycket smått.

Vad menar man med begreppet tendens?

I nästan alla källor finns det en tendens. Med det menas att det finns en lite dold avsikt att lyfta fram till exempel en viss ideologi, religion, person, musikstil eller fotbollslag.

Vem skriver artiklarna i uppslagsverket Wikipedia?

Svar: Till skillnad från traditionella uppslagsverk, som skrivs av en grupp utvalda experter, skapas och omskapas Wikipedias innehåll av dess användare. Mängden skribenter som kontrollerar varandras bidrag, tillsammans med ett antal verktyg som är inbyggda i programvaran, är tillräckligt för att texterna ska bli bra.

Vad beskriver ett syfte?

Ett syfte beskriver varför man utför en viss handling. Vad som är motivet, varför man behöver ha ett visst möte, vad som är nyttan med en utbildning, varför konferensen ska genomföras. Ett syfte beskrivs ofta som något övergripande, en inriktning och är inte alltid mätbart. Ett mål ska alltid vara konkret.

Är syfte och mål samma sak?

Ett mål är mer konkret än ett syfte. Medan syftet ofta inte är mätbart ska ett mål vara det, så att det ska gå fastställa om målet har uppnåtts. Mål ska också vara tidsbundna, av samma anledning.

Vad är skillnaden mellan SharePoint och Teams?

När du ska skapa en SharePoint-sajt kan du välja mellan antingen Team- eller Communication site. Behöver du till exempel sprida information till många eller hundratals personer, då passar en Communication Site bäst. Om du istället behöver samarbeta inom ett team eller en grupp, är Team Site rätt.

Vad ska du tänka på när du använder Wikipedia som källa?

Wikipedia bygger på källor. Åsikter och påståenden är inte sanning utan allt ska ha en trovärdig, utomstående källa. Tumregeln lyder: Lita inte på informationen om det inte finns några källor. Klicka på siffran efter meningen för att se källan.

Relaterade inlägg: