Hur mycket pengar tjänar Wikipedia?

Hur mycket pengar tjänar Wikipedia?

Hur mycket pengar tjänar Wikipedia?

Wikipedia är en fri resurs skapad och underhållen av hundratusentals frivilliga, läst av över 400 miljoner och betald för av över en halv miljon donatorer.”, skriver grundaren Jimmy Wales i ett uttalande.

Kan man tjäna pengar på Wikipedia?

Varifrån kommer pengarna för att driva Wikipedia? Svar: Wikipedia är helt ideellt och Wikimedia Foundation säljer inte reklamplats.

Vem betalar Wikipedia?

Wikipedia finansieras inte heller av annonser, utan finansieras främst genom frivilliga bidrag. Uppslagsverket är alltså fritt och gratis att använda för alla. Artiklarna och innehållet skapas och kan redigeras av alla användare.

Hur kommer man med på Wikipedia?

Ett vanligt sätt är att klicka på en röd länk i en befintlig artikel och börja skriva. Ett annat sätt är att skriva artikelnamnet i sökrutan. Om ingen artikel med ungefär det namnet hittas, uppstår före sökresultaten en rödlänk som du kan klicka på för att skapa en ny artikel.

Är 1177 en säker källa?

Använd 1177 Vårdguiden som källa Innehållet på 1177.se är faktagranskat i flera led och produceras i samarbete med sakkunniga som är verksamma ute i vården. Därför är 1177.se en tillförlitlig och bra källa till kunskap när det gäller frågor som rör vård, hälsa och sjukdom.

Vilken typ källa är mest trovärdig?

För att betraktas som trovärdig ska en källa vara publicerad, exempelvis i en bok (ej självpublicerad på eget förlag), en tidskrift eller av en större organisation, vara författad av en expert på ämnet och granskad av en utgivare eller av en annan expert.

Relaterade inlägg: