Vem ligger bakom ne?

Vem ligger bakom ne?

Vem ligger bakom ne?

Bakom innehållet i Nationalencyklopedin står NE:s sakkunniga redaktion som tillsammans med ett stort nätverk ämnesexperter författar, bearbetar och uppdaterar uppslagsverkets artiklar.

Kan man hänvisa till Wikipedia?

Om man skriver ”källa: Wikipedia” på internet kan man dock fuska genom att länka till den permanenta länken och sedan dölja URL:en bakom namnet ”källa:Wikipedia”, så att man hamnar på rätt ställe när man klickar på länken. Fråga: hur gör man när man vill använda en bild från Wikipedia?

Kan man se vem som har skrivit på Wikipedia?

Wikipedia är en fri encyklopedi, ett uppslagsverk med öppet innehåll. Det innebär att artiklarna i Wikipedia skrivs av människor som du själv, världen över och dygnet runt. Vem som helst kan läsa, redigera och lägga till artiklar.

Hur kan man se om en källa är trovärdig?

För att ta reda på om en källa är trovärdig måste vi systematiskt ställa frågor om källans innehåll, upphov och syfte. Hur ska vi använda källan? Vi måste också utöver detta ta reda på om källan är relevant för vårt syfte.

Vilka källor kan man lita på?

Vilka källor litar du på?

  • Wikipedia.
  • mamma.
  • skolbiblioteket.
  • kompisens Snapchat-inlägg.
  • Internet.
  • Googles söktjänst.
  • Nationalencyklopedin.
  • Facebook-vänner.

Vem har gjort webbsidan Wikipedia?

Organisationen bildades 2003 av Jimmy Wales, en av Wikipedias grundare. Idag driver Wikimedia Foundation följande projekt: Wikipedia, en fri encyklopedi på alla språk i världen.

Kan vem som helst skriva på Wikipedia?

Wikipedia är en fri encyklopedi, ett uppslagsverk med öppet innehåll. Det innebär att artiklarna i Wikipedia skrivs av människor som du själv, världen över och dygnet runt. Vem som helst kan läsa, redigera och lägga till artiklar. Det blir snabbt mycket stort när många bidrar med mycket smått.

Är NE en beroende källa?

Fakta uppdateras kontinuerligt och nya uppslagsord läggs fortlöpande till. Det gör uppslagsverket till en aktuell och tillförlitlig källa i dagens enorma informationsutbud. Vi ser gärna att du använder texterna i uppslagsverket och NE som källa. För mer information om kopiering och upphovsrätt, läs här.

Relaterade inlägg: