Hur många är det som heter Wilhelm?

Hur många är det som heter Wilhelm?

Hur många är det som heter Wilhelm?

Hur många heter Wilhelm i Sverige? 25 324 män heter Wilhelm i förnamn. Av dessa har 3 614 Wilhelm som tilltalsnamn. Snittåldern är 19.3 år.

Vad betyder William på latin?

William är en form av Wilhelm som är uppbyggt av orden wil "vilja, önskan" och helm "hjälm, skydd" och kan uttydas ungefär "en önskan av skydd", "skyddande vilja" eller ?

Hur många Vilhelm finns det i Sverige?

Sedan några år tillbaka har populariteten ökat igen. 31 december 2005 fanns det totalt 44 956 personer i Sverige med namnet Vilhelm/Wilhelm varav 3 003 med det som tilltalsnamn. År 20 pojkar namnet, varav 158 fick det som tilltalsnamn. Den franska motsvarigheten av Vilhelm är Guillaume, t.

Hur stavas Vilhelm?

Vilhelm eller Wilhelm är ett mansnamn av tyskt ursprung. Namnet är sammansatt av orden vilja och hjälm. Det har använts som dopnamn i Sverige sedan 1100-talet. Den engelska varianten av namnet, William, har på senare år blivit vanligare än Vilhelm bland nyfödda svenskar.

Vad står Gustav för?

Gustav är ett svenskt namn, vars ursprung och betydelse är omdiskuterade. Det är äldst känt från Västergötland och har antagits vara ett ursprungligt binamn med betydelsen 'götarnas stav', dvs. '(väst)götarnas stöd'.

Hur många finns det som heter Melker i Sverige?

Hur många heter Melker i Sverige? 8 985 män heter Melker i förnamn. Av dessa har 6 942 Melker som tilltalsnamn. Snittåldern är 12.7 år.

Hur många kvinnor heter William i Sverige?

96 kvinnor heter William i förnamn. Av dessa har 27 William som tilltalsnamn. Snittåldern är 20.5 år. 99.8% av alla som heter William i förnamn är män.

Hur vanligt är namnet Livia?

Hur många heter Livia i Sverige? 4 410 kvinnor heter Livia i förnamn. Av dessa har 3 530 Livia som tilltalsnamn. Snittåldern är 9.4 år.

Vilken dag har Wilhelm namnsdag?

Namnsdag 6 April. Alternativ stavning Wilhelm, Vilhem, Wilhem, Villhelm. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Väduren. Vilhelm, Wilhelm, mansnamn av tyskt ursprung.

Hur många barn heter Gustav?

83 865 män heter Gustav i förnamn. Av dessa har 21 106 Gustav som tilltalsnamn. Snittåldern är 26.1 år. 14 kvinnor heter Gustav i förnamn.

Vad är Pernilla?

Namnet har använts i Sverige sedan 1500-talet. Pernilla hade en popularitetstopp i början på 1970-talet då det hade en plats bland de 25 vanligaste namnen. Pernilla betyder klippa, alltså trofast och pålitlig, precis som Jesus lärljunge Petrus var.

Relaterade inlägg: