Hur kan man förlänga WiFi?

Hur kan man förlänga WiFi?

Hur kan man förlänga WiFi?

En enkel lösning för att förbättra det trådlösa nätverket är att köpa en så kallad WiFi repeater, även kallad extender eller räckviddsförlängare. Dessa apparater fångar upp de trådlösa signalerna och skickar sedan ut dem på nytt igen. En nackdel med en repeater är att hastigheten minskar något vid vidaresändningen.

Hur förlänga WiFi utomhus?

För att få bra wifi-täckning utomhus bör routern i stället kompletteras med en accesspunkt som i sin tur utrustas med ändamålsenliga antenner. Då kan routern ge bra täckning inomhus samtidigt som accesspunkten ger bra täckning utomhus.

Hur kopplar man in en WiFi förstärkare?

  1. Ställ in den ena repeatern på Auto. Ställ in reglaget på baksidan av repeatern på Auto.
  2. Koppla repeatern till nätverket. ...
  3. Koppla sändaren till ett eluttag och starta den. ...
  4. Vänta på att lampan Access point lyser. ...
  5. Ställ mottagarens reglage på Repeater. ...
  6. Anslut sändare och mottagare till varandra. ...
  7. Anslut dig till wifi.

Vart ska jag placera min router?

Placera routern på en central plats i ditt hem Radiovågor sprider sig lättare nedåt än uppåt. Om din bostad har två våningar är det därför en bra idé att placera routern på övervåningen. Men om du har tre våningar rekommenderar vi att routern placeras på en hög plats på andra våningen.

Hur gömmer man en router?

Berg berättar att man inte bara kan gömma undan routern i ett skåp eller ner i källaren bara för att den inte är snygg nog att montera på väggen. - Om du vill gömma routern och samtidigt behålla en bra signal kan en ”range extender” vara en bra lösning.

Kan inte ansluta till WiFi repeater?

Om lösenordet inte stämmer överens med lösenordet från din AP/router, vänligen ändra det så det är samma som för routern och Klicka "Tillämpa"(lösenordet för extendern och routern måste matcha). Anslut dina enheter på nytt till det trådlösa nätverket från din NETGEAR WiFi Extender.

Relaterade inlägg: