Hur bokföra man utländsk källskatt?

Hur bokföra man utländsk källskatt?

Hur bokföra man utländsk källskatt?

Det innebär att även i inkomstslaget näringsverksamhet medges avdrag enligt kontantprincipen och inte enligt bokföringsmässiga grunder. Den utländska skatten behöver därför inte dras av som en kostnad i bokföringen. Avdrag kan göras som en skattemässig justering av det bokförda resultatet.

Kan man få tillbaka källskatt?

Hur sker avräkning på ISK? På ISK sköter Skatteverket avräkningen av utländsk källskatt. Om du är berättigad avräkning så sker den året efter du erlagt källskatten då utländsk källskatt som betalats under 2018 kommer med per automatik i deklarationen för 2018, som man deklarerar för år 2019.

Hur mycket skatt på amerikanska aktier?

amerikanska aktier är källskatten 15%, vilket innebär att du kommer få ut 85% av utdelningsbeloppet och 15% kommer gå till källskatt.

Hur bokföra värdeförändring kapitalförsäkring?

Värdeförändringar i en kapitalförsäkring bokförs i kontogrupp 82, K1- och K2-företag får inte värdera kapitalförsäkringar till verkligt värde. IFRS- och K3-företag får redovisa orealiserade värdeökningar medan det inte är tillåtet för K1- och K2-företag.

När får man tillbaka källskatten Avanza?

Hur sker avräkning på Kapitalförsäkring? På en Kapitalförsäkring söker istället Avanza Pension avräkning för din utländska källskatt. Återbetalning av källskatten sker tre år senare.

Relaterade inlägg: