Vad innebär OS?

Vad innebär OS?

Vad innebär OS?

De olympiska spelen (OS) är idag det största internationella idrottsarrangemanget, och tävlingarna har en lång historia bakom sig. Olympiska spelen består av många olika sporter och grenar – från fotboll till konståkning.

Hur många OS medaljer har Sverige tagit genom tiderna?

Medaljer
GuldSilverTotalt antal medaljer
5746148

Vilka sitter i SOK?

Källa: SOK:s webbplats.

  • Hans Vestberg – Ordförande.
  • Per Palmström – Vice ordförande.
  • Mervi Karttunen – Vice ordförande.
  • Maria Damgren-Nilsson – Ledamot.
  • Katarina Henriksson – Ledamot.
  • Bengt Jönsson – Ledamot.
  • Jerker Löfgren – Ledamot.
  • Hans von Uthmann – Ledamot.

Vad är olympiska spelen?

Olympiska spelen (OS) är idrottstävlingar som hålls vart fjärde år och är uppdelade i sommarspel och vinterspel. Sommar- och vinterspel hålls dock inte längre under samma år utan sedan 1994 med två års mellanrum (se listor nedan). Sommar-OS är i dag det näst största återkommande idrottsevenemanget i världen efter O-Ringen, ...

Vad är olympiska vinterspelen?

Olympiska vinterspelen, oftast kallat vinter-OS, är en global idrottstävling som hålls vart fjärde år. Från 19 hölls vinterspelen samma år som sommarspelen, men sedan 1994 är de separerade med två år. I praktiken innebär det att det sedan 1994 är olympiska tävlingar varje jämnt år.

Vad är olympiska spelen 2002?

Den olympiska elden, här vid olympiska vinterspelen 2002 i Salt Lake City. Olympiska spelen (OS) är idrottstävlingar som hålls vart fjärde år och är uppdelade i sommarspel och vinterspel. Sommar- och vinterspel hålls dock inte längre under samma år utan sedan 1994 med två års mellanrum (se listor nedan).

När var de olympiska vinterspelen 1936?

De bayerska städerna Garmisch och Partenkirchen arrangerade tillsammans de olympiska vinterspelen 1936, som hölls från den 6 februari till den 16 februari. Alpin skidåkning gjorde sin olympiska debut i Tyskland, men skidlärare förbjöds att delta, eftersom de ansågs vara professionella.

Relaterade inlägg: