När ska man ha XL däck?

När ska man ha XL däck?

När ska man ha XL däck?

När är det bra med XL däck? XL däck är alltså designade för tyngre bilar som kräver extra stöd. De kan hantera ett högre tryck, vilket sparar bensin och leder till mer effektiv körning. Däcken rekommenderas dock inte för dig med en vanlig, lätt bil.

Var ska man sätta de bästa däcken?

Om man är tvungen att välja placering av de bästa däckenska de placeras bak, annars ökar risken att få sladd och därmed också risken för att du och dina medtrafikanter skadas. Detta gäller både bak-, fram-, och fyrhjulsdrivna bilar.

Under vilken tid på året ska man använda vinterdäck om det råder vinterväglag?

Mellan 1 december och 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Var ska de mest slitna däcken sitta?

Risken för vattenplaning ökar betydligt när däcken är slitna. En viktig regel att komma ihåg är att de bästa däcken ska sitta bak, oavsett om bilen är framhjuls-, bakhjuls- eller fyrhjulsdriven. Om de bästa däcken sitter fram ökar risken för sladd som blir värre när bilen är tungt lastad.

Hur gamla däck kan man ha?

Däckets livslängd är slut efter som högst tio år Däckens skick och funktion påverkas inte bara av åldern, utan också påtagligt av körstil, förvaring, korrekt lufttryck, tillräckligt mönsterdjup och korrekt hjulinställning. Enligt internationell praxis är den rekommenderade livslängden för däck i bruk maximalt sex år.

Relaterade inlägg: