Hur jobbigt är Cykelvasan?

Hur jobbigt är Cykelvasan?

Hur jobbigt är Cykelvasan?

– Det är en ganska lätt bana för de flesta men kan bli jobbigt om man satsar på att cykla fort. Det är framför allt elitaktiva som satsar på bra placeringar som kan få det kämpigt. En lugn sista vecka inför loppet är att föredra. Samtidigt behöver man inte gå under jorden, tipsar Fredrik.

Hur många cyklar Cykelvasan?

I år går det tionde loppet och jämfört med de knappt 2000 startande år 2009 har Cykelvasan växt till en gigant. De 13 000 platserna på Huvudloppet 90 km sålde slut på nolltid och i skrivande stund är det ytterligare 8 000 anmälda till de övriga loppen.

Hur går Cykelvasan?

Cykelvasan 90 är hela det traditionella Vasaloppet, fast på cykel. Starten går i Sälen och du passerar alla kända Vasaloppskontroller innan målgången i Mora. Loppet är en riktig utmaning som körs på 87,1 km skogsväg eller grus, och 6,9 km asfalt. Pumpa däcken, på med hjälmen.

Vad betyder XC MTB?

Crosscountry (XC) och maratoncyklar ska vara snabba både uppför och nedför. En snabb och lätt MTB med 100-120 mm fjädringsväg är vanligast. Ska du tävla i XC eller i långloppscupen är en hardtail den snabbaste modellen medan en heldämpad MTB passar bättre om du ska cykla mer tekniska stigar ute i skogen.

Hur tränar man inför Cykelvasan?

Träningsprogram Cykelvasan

  1. Våga höj pulsen. Loppet inleds med en lång uppförsbacke på en bred grusväg. ...
  2. Träna på stig. Siktar du mot ett annat långlopp på MTB, med ungefär samma längd eller kanske aningen kortare, bör du lägga in mer stigcykling. ...
  3. Standardmodell. ...
  4. Övningar. ...
  5. Löpning och styrka. ...
  6. Nyckelpassen. ...
  7. Maj. ...
  8. Juni.

Hur tränar man inför Vätternrundan?

För att Vätternrundan inte bara ska bli en lång plåga krävs en del träningstimmar på cykeln under våren och en bra riktlinje är att försöka uppnå ca 1000 km innan loppet. Detta innebär att det krävs 40 - 50 h cykelträning, lite beroende på snittfart vilket blir mellan 3 – 4 h cykling per vecka.

Hur mycket måste man träna inför cykelvasan?

Fyra pass i veckan är en stor träningsdos för många, kanske inte minst för dig som siktar mot Cykelvasan 30 eller 45. Samtidigt kan två pass i veckan kännas för lite. Försök då följa en kombination av programmen.

Vem vann Cykelvasan 2021?

Jennie Stenerhag och Kristian Klevgård vann Cykelvasan 90 Elit 2021. Damsegraren Jennie Stenerhag var förhandsfavoriten som vann sin femte seger medan herrsegraren Kristian Klevgård var den stora överraskningen som tog Norges första herrseger i Cykelvasan.

Relaterade inlägg: